Tartaletki z jagodowym sernikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Nakłuwamy widelcem.
2.Sernik: Białko ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo wsypujemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukrów. Dodajemy śmietanę, proszek do pieczenia i budyń, miksujemy. Dodajemy jagody i miksujemy. Po porcji sernika nakładamy do tartaletek.
3.Pieczenie: Tartaletki pieczemy przez około 40-45 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczone wyjmujemy i studzimy.
4.Dekoracja: Tartaletki dekorujemy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, kwiatami i listkami melisy. Gotowe!
Komentarze