Tartaletki z dynią

5 (1 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Smaczne i pożywne tartaletki idealne na podwieczorek. Nawet Ci co nie przepadają za dynią nie odmówią;)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - puree z dyni: 1 szklanka
    - ciastka kakaowe: 300 gramów
    - margaryna: 0.5 sztuki
    - mleko skondensowane słodzone: 1 szklanka
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - imbir: 1 łyżeczka
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - jaja: 2 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Desery

Tartaletki z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczoną margaryną. Masą wyłożyć natłuszczone foremki.
  • 2. Puree z dyni wymieszać dokładnie z mlekiem skondensowanym, cukrem, mąką i przyprawami.

    UWAGA: Puree można wykonać samemu w nastepujący sposób: z całej dyni wydrążyć pestki i upiec ją do miękkości w piekarnku. Następnie zmiksować an głądką masę blenderem lub rozdrabniaczem. Masę można przechowywać zamrożoną.
  • 3. Wbijać po jednym jajku i ubijać masę. Przelać masę do babeczek i piec wszystko ok pół godziny w 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować