Pyszne kruche tartaletki na bazie pełnego mleka w proszku wypełnioną po brzegi masą czekoladową i mleczną a całość zwieńczona galaretką w cukrze, to spełnienie marzeń każdego łasucha.
40 min
Składniki:
Ciasto:
500 g mąki
1 kostka margaryny 250g
150 g cukru pudru
5 żółtek
Masa czekoladowa:
250 g pełnego mleka w proszku
150 g cukru kryształu
1/2 szklanki wody
1,5 łyżeczki kakao
12,5 dag margaryny
Masa mleczna:
250 g pełnego mleka w proszku
150 g cukru kryształu
1/2 szklanki wody
12,5 dag margaryny
Tartaletki z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wysiekać z margaryną, dodać przesiany cukier puder oraz żółtka. Zarobić ciasto.Wylepić dno tartaletek i piec ok.15 minut w temp.180 stopni.
2.Masa czekoladowa: Wodę,kakao,cukier i margarynę zagotować. Do letniej polewy wsypać przesiane mleko w proszku i wymieszać.
3.Masa mleczna: Wodę,cukier i margarynę zagotować. Do letniej polewy wsypać przesiane mleko w proszku i wymieszać. Galaretkę w cukrze pokroić na małe kawałki.
4.Obie masy przełożyć do szprycy i wyciskać naprzemiennie nadzienie na każdą tartaletkę. Na każdej tartaletce ułożyć po kilka kostek galaretki.
Komentarze