Tartaletki z masą czekoladową

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne kruche tartaletki na bazie pełnego mleka w proszku wypełnioną po brzegi masą czekoladową i mleczną a całość zwieńczona galaretką w cukrze, to spełnienie marzeń każdego łasucha.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    500 g mąki
    1 kostka margaryny 250g
    150 g cukru pudru
    5 żółtek

    Masa czekoladowa:
    250 g pełnego mleka w proszku
    150 g cukru kryształu
    1/2 szklanki wody
    1,5 łyżeczki kakao
    12,5 dag margaryny


    Masa mleczna:
    250 g pełnego mleka w proszku
    150 g cukru kryształu
    1/2 szklanki wody
    12,5 dag margaryny

    Dodatkowo:
    200 g kolorowej galaretki w cukrze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartaletki z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysiekać z margaryną, dodać przesiany cukier puder oraz żółtka. Zarobić ciasto.Wylepić dno tartaletek i piec ok.15 minut w temp.180 stopni.
  • 2. Masa czekoladowa: Wodę,kakao,cukier i margarynę zagotować. Do letniej polewy wsypać przesiane mleko w proszku i wymieszać.
  • 3. Masa mleczna: Wodę,cukier i margarynę zagotować. Do letniej polewy wsypać przesiane mleko w proszku i wymieszać. Galaretkę w cukrze pokroić na małe kawałki.
  • 4. Obie masy przełożyć do szprycy i wyciskać naprzemiennie nadzienie na każdą tartaletkę. Na każdej tartaletce ułożyć po kilka kostek galaretki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Galaretka Kakao Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować