Tarta ziemniaczana z mięsem i kurkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo szybki i pyszny obiadek :)

  • 40 min

Składniki:

  • 4 średnie ziemniaki
    •250 g mięsa mielonego drobiowego + mała cebulka + olej do smażenia
    •150 g kurek + mała cebulka + 1/2 łyżki masła do smażenia
    •2 garści marchewki z groszkiem (może być mrożony)
    •2 garści tartego sera żółtego
    •sól, pieprz świeżo mielony, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Zapiekanki

Tarta ziemniaczana z mięsem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04yyw0s 1. Obrane ziemniaki podgotować na półtwardo w osolonej wodzie, po lekkim przestudzeniu pokroić w plastry, ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu do tarty, posypać pieprzem, czosnkiem granulowanym i ziołami.
  • image-12ah7cj 2. W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują, przesmażyć oddzielnie mięso z cebulką, tylko do ścięcia się białka i pokrojone kurki z cebulką, jedno i drugie doprawić do smaku.
    Mięso i kurki wysypać równomiernie na ziemniakach, na to dodać marchewkę z groszkiem i na wierzch tarty ser.
  • image-020508a 3. Piec w kombiwarze lub piekarniku w 170 stopniach aż do ładnego zrumienienia.
  • image-0vvw9wp 4. Gotową tartę można polać ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Mięso Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować