Tarta ze szpinakiem i serem feta

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tarta ze szpinakiem i serem feta pyszna na ciepło ale również na zimno.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400g mrożonego szpinaku
    -ciasto francuskie
    -2 jajka
    -50ml śmietany 12%
    -ser feta
    -sól,pieprz
    -serek topiony

Tarta ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę do tarty wykładamy ciastem francuskim, nakłuwamy widelcem. Pieczemy 10 min w temperaturze 200C.
    Szpinak dusimy z serkiem topionym na patelni aż będzie jednolita konsystencja. Na upieczony spód tarty wykładamy szpinak. Jajka że śmietaną mieszamy i zalewamy szpinak. Kroimy fetę w kosteczkę i posypujemy górę tarty. Pieczemy 20 min w temperaturze 200C i gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy