Tarta ze szparagami i mozzarellą

0 (0 ocen)

Dobry pomysł na smaczny i zdrowy obiad.

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego
    - pół słoiczka przecieru pomidorowego
    - pół pęczka szparagów
    - garść pomidorków koktajlowych
    - kulka mozzarelli
    - suszona lub świeża bazylia
    - oliwa z oliwek

Tarta ze szparagami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozłożyć na blaszce i posmarować przecierem, zostawiając nieposmarowane około 2 cm brzegu ciasta. Szparagi delikatnie obrać na końcach i ułożyć na cieście. Umyte pomidorki pokroić na połówki, a mozzarellę na plastry. Składniki ułożyć na cieście. Jeśli używacie suszonej bazylii, to należy posypać nią teraz potrawę, jeśli świeżej - należy ją ułożyć na gotowym wypieku. Następnie wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 210 st. na 15 minut. Gotową tartę skrapiamy oliwą. Podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy