Tarta ze szparagami i mozzarellą

0 (0 ocen)

Dobry pomysł na smaczny i zdrowy obiad.

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego
    - pół słoiczka przecieru pomidorowego
    - pół pęczka szparagów
    - garść pomidorków koktajlowych
    - kulka mozzarelli
    - suszona lub świeża bazylia
    - oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta ze szparagami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozłożyć na blaszce i posmarować przecierem, zostawiając nieposmarowane około 2 cm brzegu ciasta. Szparagi delikatnie obrać na końcach i ułożyć na cieście. Umyte pomidorki pokroić na połówki, a mozzarellę na plastry. Składniki ułożyć na cieście. Jeśli używacie suszonej bazylii, to należy posypać nią teraz potrawę, jeśli świeżej - należy ją ułożyć na gotowym wypieku. Następnie wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 210 st. na 15 minut. Gotową tartę skrapiamy oliwą. Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować