Składniki na ciasto kruche:
Forma do tarty o śr. 28 cm
1 1/2 szklanki mąki
2 łyżki cukru pudru
100 g margaryny
1 jajko
Składniki na masę:
250 g serka mascarpone
3 jajka
2 łyżki cukru
Dodatkowo:
300 g malin
Tarta z serkiem mascarpone i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto kruche zagnieść, rozwałkować i wylepić formę do tarty, nakłuć widelcem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 s C na ok.15 minut do lekkiego zarumienienia się ciasta.
Jajka,serek i cukier wymieszać za pomocą miksera. Maliny ułożyć na podpieczonym spodzie, masę wylać na wierzch malin i ponownie wstawić do piekarnika nastawionego na temp. 180 s C na ok 30 minut.
Smacznego:)
Porady
Zamiast malin można użyć innych owoców sezonowych.
Komentarze