Tarta z rzodkiewkami i łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kruche i chrupiące ciasto francuskie obłożone podduszonymi młodymi rzodkiewkami wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego

    3 łyżki serka śmietankowego
    100 g wędzonego łososia
    około 20 młodych rzodkiewek z listkami
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    szczypiorek do posypania

Tarta z rzodkiewkami i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte rzodkiewki podsmażamy przez 2-3 minuty na maśle. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Płat ciasta wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy go serkiem, brzeg ciasta zostawiamy nieposmarowany. Następnie układamy kawałki łososia i rzodkiewki. Pieczemy w 210 stopniach C przez 15 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy