Tarta z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -1 szklanka otrąb pszennych
    -1 szklanka mąki orkiszowej jasnej
    -100 g masła
    -1/2 szklanki cukru trzcinowego
    -1 szklanka świeżych lub mrożonych czarnych porzeczek
    -1/2 szklanki dżemy z czarnej porzeczki
    -1/2 szklanki płatków migdałów
    -cukier perlisty
    -sól

Tarta z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, otrąb, soli, cukru i masła zagniatamy ciasto i wylepiamy nim formę do tarty. Smarujemy dżem, posypujemy porzeczkami, cukrem perlistym i płatkami migdałowymi. Wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy około 25 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy