Tarta z pomidorami i kozim serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta i szybka w przygotowaniu tarta, a że z kozim serem więc wg nas pyszna. FROMAGE DE CHEVRE, czyli kozi ser, to prowansalski przebój.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mrożonego ciasta francuskiego
    świeża bazylia
    Farsz : 500 g pomidorów
    200 g koziego sera
    1 średnia cebula
    3 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    suszona bazylia

Tarta z pomidorami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta z pomidorami i kozim serem 1. Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni C. Ciasto rozmroziłem, a gdy stało się miękkie i elastyczne, wyłożyłem nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odciąłem ostrym nożem.
    Nadzienie : cebulę posiekałem, usmażyłem na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy.
    Doprawiłem solą i pieprzem. Na cieście rozłożyłem cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posypałem resztą sera, oprószyłem solą i pieprzem oraz suszona bazylią, skropiłem pozostałą oliwą. Zapiekałem, aż ser zaczął się rumienić ( ok. 20 minut ).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy