Tego deseru nie da die zapomnieć. Jest ty tak wiele różnych smaków i tekstur, że będziecie chcieć więcej i więcej.
0 (0 ocen)
Porady
Ta tarta skrywa w sobie tak wiele smaków i tekstur, że dla wielu na pewno będzie odkryciem. Niby klasyczna i smaki znane, ale jednak te połączenia są wyjątkowe. Mamy tu kruchy spód tradycyjnego ciasta na tartę, ale zrobiony w zupełnie inny sposób- z ugotowanymi jajkami. Do tego w środku chrupiąca prażynka z czekoladą i płatkami. Karmelizowane banany dodają temu deserowi wyjątkowego smaku, a aromat unoszący się podczas ich Karmelitanki to czysta poezja. No i ta palona beza włoską na gorze- lekka jak chmurka delikatna pianka i dodatkowa ozdoba tego deseru. Po prostu strzał w dziesiątkę! A jeśli nie macie termometru cukierniczego to łatwo można sprawdzić kiedy syrop jest gotowy- gotując go co chwile sprawdzamy szpikulcem z dziurką do szaszłyków czy zrazów zanurzając dziurkę w syropie i dmuchając. Jeśli uda się nam puścić banki z syropu to znał, że jest gotowy i można go wlewać do białek.
Komentarze