TARTA Z NEKTARYNKĄ

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki i przepyszny deser, który każdemu posmakuje

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE
    - kostka margaryny
    - 300g mąki pszennej
    - 100g cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 2 łyżki śmietany
    - 2 żółtka

    KREM
    - krem do tortu o smaku waniliowym
    - 200g serka homogenizowanego waniliowego

    DODATKOWO
    - 1kg nektarynek
    - kilka truskawek do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta z nektarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować ciasto: do mąki dodać proszek do pieczenia, pokrojoną w kosteczkę zimną margarynę oraz cukier. Następnie dodać 2 żółtka i zagnieść gładkie ciasto, uformować kulę.
    Okrągłą formę wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować i rozłożyć je na spodzie blaszki. Ugnieść palcami na równy placek.
    Podziurkować widelcem i piec przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

    Następnie nektarynki pokroić, pozostawić kilka paseczków do ozdoby, a pozostałe wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec przez ok. 20min. w 180 stopniach.

    Przygotować krem według instrukcji na opakowaniu, następnie dodać serek i wymieszać. Przygotowany krem wykładać szprycą na wystudzoną tartę. Udekorować nektarynką i truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nektarynki Serek Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować