Tarta z młodymi buraczkami i szparagami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny przepis na szybką wiosenną kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na tartę o średnicy 20 cm:

    1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 300g)
    1 opakowanie serka kremowego z ziołami (ok. 200g)
    3 ugotowane młode buraczki
    4 łyżki octu balsamicznego
    2 ząbki czosnku
    1 mała cebula
    sól, pieprz
    4 zielone szparagi
    50 g fety
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z młodymi buraczkami i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane buraki pokroić w cienkie plastry, przełożyć do miski. Skropić octem balsamicznym, wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku, drobno posiekaną cebulą, doprawić solą i czarnym pieprzem.
  • 2. Szparagi wrzucić na osolony wrzątek, gotować 3 minuty, po czym przełożyć do miski z lodowatą wodą (dzięki temu zachowają kolor).
  • 3. Ciastem francuskim wyłożyć formę do tarty. Posmarować je kremowym serkiem. Na serku poukładać plastry buraczków, tak by na siebie zachodziły. Na środek tarty poukładać pokrojone szparagi. Całość posypać pokruszoną fetą.
    Tartę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20 minut w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Feta Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować