Tarta z malinami

0 (0 ocen)

Smaki lata - tarta z malinami oraz budyniem malinowym. Idealna do kawy. Przepis prosty i szybki a zachwyca.

Składniki:

  • Na ciasto

    20 dag mąki
    12 dag masła
    1 żółtko
    7 dag cukru pudru
    2 łyżki śmietany

    dodatkowo

    opakowanie budyniu malinowego ( może być też śmietankowy lub waniliowy)
    500 ml mleka
    maliny
    cukier puder ( do posypania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuściłam, przestudziłam. Mąkę przesiałam, wymieszałam z cukrem pudrem, dodałam żółtko, masło i śmietanę. Zagniotłam ciasto. Owinęłam folią i włożyłam do lodówki aby się schłodziło ( na około 30 minut).

    Maliny opłukałam, osączyłam.

    Budyń ugotowałam na mleku, gdy przestygł, wrzuciłam garść malin i razem zmiksowałam.

    Ciasto wyjęłam z lodówki, rozwałkowałam i wyłożyłam nim formę do tarty. Piekłam ją w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do czasu aż nabrała rumianego koloru. Budyń wyłożyłam na wystudzony spód tarty i obsypałam malinami.

    Wierzch oprószyłam jeszcze cukrem pudrem. Włożyłam do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować