Tarta z malinami

0 (0 ocen)

Pyszna tarta z lekkim kremem na bazie budyniu i śmietanki .

Składniki:

  • Ciasto

    2 szklanki mąki tortowej

    15 dag masła

    1 żółtko

    4 łyżki cukru pudru

    1/2 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem

    2 budynie waniliowe

    2 szklanki mleka

    200 ml śmietanki 30%

    10 dag masła

    1/2 szklanki cukru

    2 łyżeczki żelatyny namoczone w 2 łyżkach zimnej wody

    2 galaretki malinowe rozpuszczone w 2 szklankach wody

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarobić ciasto i włożyć do lodówki w celu schłodzenia na około 1 godzinę.
  • 2. Ciasto rozwałkować na wielkość foremki, wyłożyć i upiec na złoto w 1800C
  • 3. Ugotować budyń na mleku z dodatkiem cukru, lekko ostudzić i dodać masło energicznie mieszając.
  • 4. Napęczniałą żelatynę dodać do ciepłego budyniu, wymieszać.
  • 5. Odłożyć do ostudzenia.
  • 6. Ubić śmietankę na sztywno i dodawać partiami do masy lekko mieszając.
  • 7. Masę wyłożyć na podpieczony spód.
  • 8. Na masie ułożyć gęsto maliny
  • 9. Na maliny wylać tężejącą galaretkę.

Porady

Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga www.kucharzenieedi.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować