Nasza rodzina uwielbia słodkości dlatego dbam o to aby w naszym domu nigdy ich nie zabrakło. Tarta z malinami jest bardzo smaczna i łatwo się ja przygotowuje.
Tarta z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiana z solą posiekać z masłem, dodać cukier puder i śmietanę, zarobić nożem, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, chłodzić w lodówce godzinę.
2.Wyjąć ciasto, podzielić na połowę, jedną część pokruszyć. Pokruszonym ciastem równomiernie wysypać formę na tartę, lekko przygnieść. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec około 15 minut. Przestudzić tartę, piekarnika nie wyłączać.
3.Kremówkę ubić na sztywno, dodając kolejno żółtka, miód i mąkę ziemniaczaną. Na podpieczony spód wyłożyć masę śmietanową, a na nią opłukane i osuszone maliny. Całość posypać kruszonką zrobiona z reszty ciasta. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze około 30 minut.
Komentarze