tarta z kurkami i serem ricotta

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

słów brak..... :-)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kurki (mogą być mrożone): 300 gramów
    - ciasto francuskie (rozmrożone): 300 gramów
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - ser ricotta lub wiedeński: 250 gramów

    - śmietanka kremówka 30% lub 36%: 300 mililitrów
    - Jajko: 3 sztuki
    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z kurkami i serem ricotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Formę do tarty ( śr. ok 32 cm )smarujemy oliwą i wykładamy rozmrożonym ciastem francuskim
  • 2. Na patelni, na odrobinie oliwy podsmażamy kurki , dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku
  • 3. W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę z jajkami i przyprawami
  • 4. Na ciasto wykładamy kurki, posypujemy rozkruszonym serem ricotta i zalewamy sosem śmietanowo - jajecznym
  • 5. Pieczemy 15 min i następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy jeszcze 25 min. Ja piekłam z funkcją termoobiegu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować