Mam dla Was przepis na kruchą tartę, wypełnioną waniliową masą budyniową i przyozdobioną słodkimi, świeżymi owocami.
Pyszne i bardzo łatwe w wykonaniu!
60 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
Autor: Magdalena Maciejewska czerwca 03, 2017
Tarta z kremem budyniowym i owocami
Wiosna... słońce... ciepło... i owoce!
Z tej okazji mam dla Was przepis na kruchą tartę, wypełnioną waniliową masą budyniową i przyozdobioną słodkimi, świeżymi owocami.
Pyszne i bardzo łatwe w wykonaniu!
Mniaaaaam!
Tarta z kremem budyniowym i owocami
Składniki:
tarta:
20 dag mąki,
10 dag masła,
3 łyżki wody,
szczypta soli,
Tarta z kremem budyniowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mąki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto.
Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę.
Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut.
2.Przygotowujemy krem:
1 szklankę mleka powinniśmy zagotować wraz z cukrami.
Pozostałe mleko, mąki i żółto miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Do gotującego się mleka wlewamy przygotowaną masę i energicznie mieszamy do momentu uzyskania budyniu.
Budyń studzimy.
3.Masło ucieramy i stopniowo, po łyżce dodajemy budyń.
4.Na ostudzoną tartę nakładamy masę budyniową a całość dekorujemy owocami.
Komentarze