Tarta z kremem budyniowym i brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Raj dla podniebienia

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    * 220 g maki pszennej
    * 30 g cukru pudru
    * 140 gram masła
    * 3 żółtka
    * 2 budynie śmietankowe
    * 0,5 l mleka
    * 100 g cukru
    * 100 g masła
    * brzoskwinie
    * 2 galaretki cytrynowe

Tarta z kremem budyniowym i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1lp16eu 1. Wykonanie:
    Mąkę, cukier puder, zimne masło i żółtka posiekać i zagnieść . Formę wyżyć ciastem razem z brzegami. Piekarnik nagrzać potem 200-220 C piec przez 15-20 minut do zarumienienia
    KREM:
    Budyń rozpuścić z cukrem w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dodać masę do wrzącego mleka, zagotować i wystudzić.
    Następnie utrzeć masło i połączyć z budyniem.
    Na wystudzony spód wykładamy krem na wierz brzoskwinie i zalewamy tężejącą już galaretką
    Ulubione ciasto mojej przyjaciółki Asi:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy