Tarta z kremem budyniowym, czereśniami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie
Tarta:
Mąkę, cukier puder, zimne masło i dwa żółtka pokroić a stolnicy i zagnieść ciasto. Formę posmarować masłem i obsypać bułka tartą następnie wyłożyć ciastem nawet brzegi. Piekarnik nastawiamy na 200 stopi i pieczemy 15-0 minut do zarumienienia.
Krem:
Budynie dwa opakowania rozpuścić z cukrem w 200 ml mleka, pozostałe 300 ml mleka doprowadzić do wrzenia; dodać rozpuszczony budyń do wrzącego mleka. gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia, W misce zmiksować masło i połączyć z zimnym budyniem.
Galaretkę rozpuścić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i odstawić do częściowego stężenia.
Na wystudzone ciasto wykładamy krem na wierzch czereśnie i dodajemy tężejącą galaretkę.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie mamy pyszne ciasto na gorące dni.
Polecam
Komentarze