Tarta z kremem budyniowym, czereśniami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna i szybka Tarta na gorące dni

  • 40 min

Składniki:

  • TARTA składniki:
    - 220 g maki pszennej
    - 30 g cukru pudru
    - 140 g masła
    - 2 żółtka
    KREM składniki:
    - 0,5 L mleka
    - 100 g cukru
    - 200 g masła
    - 400 g czereśni
    - galaretka ( ja dałam malinową)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z kremem budyniowym, czereśniami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie
    Tarta:
    Mąkę, cukier puder, zimne masło i dwa żółtka pokroić a stolnicy i zagnieść ciasto. Formę posmarować masłem i obsypać bułka tartą następnie wyłożyć ciastem nawet brzegi. Piekarnik nastawiamy na 200 stopi i pieczemy 15-0 minut do zarumienienia.
    Krem:
    Budynie dwa opakowania rozpuścić z cukrem w 200 ml mleka, pozostałe 300 ml mleka doprowadzić do wrzenia; dodać rozpuszczony budyń do wrzącego mleka. gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia, W misce zmiksować masło i połączyć z zimnym budyniem.
    Galaretkę rozpuścić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i odstawić do częściowego stężenia.
    Na wystudzone ciasto wykładamy krem na wierzch czereśnie i dodajemy tężejącą galaretkę.
    Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na godzinę.
    Po godzinie mamy pyszne ciasto na gorące dni.
    Polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować