Tarta z kremem brzoskiwniowo-malinowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tarta z delikatnym owocowym kremem brzoskiwniowo-malinowym

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • spód:
    300 g herbatników typu petit
    50 g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów
    90 g masła
    krem:
    3 duże brzoskwinie
    garść malin
    10 truskawek
    200 g serka mascarpone
    3 łyżki cukru pudru
    240 ml śmietany 30%
    2 łyżki żelatyny
    70 ml wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z kremem brzoskiwniowo-malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. spód:
    Herbatniki kruszymy na "piasek", mieszamy z mąką migdałową oraz rozpuszczonym masłem. Mokrymi ciastkami wykładamy tortownicę lub formę do tarty wysmarowaną masłem. Ciastka dociskamy dłonią do dna i boków formy. Odstawiamy do lodówki na 30 minut lub jeśli spód ma być chrupiący pieczemy przez 12 minut w 180 stopniach. (po upieczeniu koniecznie ostudzić)
    krem:
    Wszystkie owoce miksujemy na mus. Mus przecieramy przez sitko, aby pozbyć się większych skórek, a następnie łączymy z serkiem i cukrem (jeśli jest za mało słodki dosłodzić według uznania).
    Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy.
    Śmietanę ubijamy na sztywno, łączymy z żelatyną, a potem z masą owocową. Całość przelewamy na spód z ciastek i wstawiamy do lodówki do stężenia (co najmniej 2 godziny)
    Wierzch ozdabiamy owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować