Tarta z kaszą jagodową

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli szukacie zdrowego i smacznego ciasta-polecam tą
jagodowo-jęczmienną wersje

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki ciasta:
    300 gram mąki pszennej
    3 żółtka
    140 gram masła
    Pół szklanki cukru pudru
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Składnik nadzienia:
    3,5 szklanki kaszy jęczmiennej ugotowanej na mleku
    300 gram gęstego dżemu jagodowego
    Cukier waniliowy
    cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta z kaszą jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto posiekaj dokładnie nożem i zagnieć. 2/3 ciasta
    wyłóż dół i brzegi wysokiej formy na tarte o średnicy około 26 cm.

    Przygotuj farsz. Kaszę wymieszaj z dżemem. Dodaj cukier waniliowy i
    cynamon do smaku. Wymieszaj dokładnie.
    Farsz wyłóż na ciasto, a na wierzch wyłóż resztę ciasta. Piecz
    około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Kasza jęczmienna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (198 ocen)

Tarta jagodowa

4.48 (198 ocen)

Tarta jagodowa

luna19 ciasto sezonowe 60 min

To może cię zainteresować