Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim

4.5 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto francuskie 1 duży płat (375 gram)
    jabłka 3 szt
    cukier brązowy 3 łyżki
    cynamon 1 łyżeczka
    olej kokosowy 1 łyżka
    białko do smarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłożyć formę do tarty ciastem francuskim, ponakłuwać widelcem.
    Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki, a następnie w plasterki.
    W rondlu rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić jabłka, posypać je cukrem i cynamonem. Dusić 3 minuty, a następnie zdjąć z ognia i zostawić, aby trochę przestygły.
    Wyłożyć jabłka na blaszkę. Resztę ciasta francuskiego pokroić na paski, ułożyć je na wierzchu tarty. Posmarować rozbełtanym białkiem.
    Piec przez około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować