Tarta z jabłkami (bez glutenu, masła i dodatku cukru)

4.5 (173 ocen)

  • 45 min

Ciasto smakuje jak tradycyjne. Polecam ten pyszny deser :)

  • 45 min

Składniki:


  • 180 g pełnoziarnistej mąki teff
    żółtko
    40 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem)
    3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego
    łyżka syropu z agawy

    4 duże jabłka
    2 łyżki konfitury z fig
    łyżeczka cynamonu
    2 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z jabłkami (bez glutenu, masła i dodatku cukru) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę o średnicy około 30 cm.

    Smarujemy je konfiturą z fig a na wierzchu układamy obrane i pokrojone jabłka.

    Posypujemy je cynamonem i płatkami migdałów.

    Pieczemy około 30 minut w 190 stopniach.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować