Tarta z grzybami i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kupiłam ciasto na tartę zamiast ciasta francuskiego omyłkowo.A że dziś piątek zrobiłam tartę z grzybami zasmażonymi z cebulką,fasolką szparagową ze słoika(swojskiej roboty) i z serem.Szybkie danie i smaczne :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto na tartę
    30 dag grzybów mrożonych lub świeżych
    1 cebula
    250 g fasolki szparagowej ze słoika
    100 g sera żółtego
    2 jajka
    4 łyżki śmietany śmietany 18%
    100 ml mleka 3,2%
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z grzybami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tartę rozkładam na formie,nakłuwam widelcem.Grzyby smażę z cebulką doprawiam solą i pieprzem.Wykładam je na tartę.Na grzyby daję fasolkę szparagową(u mnie ze słoika).Ścieram ser żółty.Jajka mieszam ze śmietaną i mlekiem,doprawiam solą i pieprzem,polewam tartę.Wkładam do piekarnika na 180 stopni,piekę ok.25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Grzyby Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować