Kupiłam ciasto na tartę zamiast ciasta francuskiego omyłkowo.A że dziś piątek zrobiłam tartę z grzybami zasmażonymi z cebulką,fasolką szparagową ze słoika(swojskiej roboty) i z serem.Szybkie danie i smaczne :)
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 ciasto na tartę
30 dag grzybów mrożonych lub świeżych
1 cebula
250 g fasolki szparagowej ze słoika
100 g sera żółtego
2 jajka
4 łyżki śmietany śmietany 18%
100 ml mleka 3,2%
sól,pieprz
Tarta z grzybami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tartę rozkładam na formie,nakłuwam widelcem.Grzyby smażę z cebulką doprawiam solą i pieprzem.Wykładam je na tartę.Na grzyby daję fasolkę szparagową(u mnie ze słoika).Ścieram ser żółty.Jajka mieszam ze śmietaną i mlekiem,doprawiam solą i pieprzem,polewam tartę.Wkładam do piekarnika na 180 stopni,piekę ok.25-30 minut.
Komentarze