Tarta z gruszką

0 (0 ocen)

Jesienna tarta z gruszką.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    (u mnie świeże 225g)
    2 gruszki średniej wielkości
    1-2 łyżki rozpuszczonego masła
    mielony cynamon ok. 1/4 łyżeczki
    1 łyżka brązowego cukru
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Tarta z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmieszać rozpuszczone masło z cynamonem, brązowym cukrem i ekstraktem. Ciasto rozwinąć i przeciąć na dwie części wzdłuż.
    Posmarować wierzch przygotowaną mieszanką zostawiając wolne ok. 1 cm brzegi. Gruszki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na każdej z tart. Posmarować je resztą mieszanki z masła i cukru. Piec w nagrzanym do
    200 stopni piekarniku przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy