Tarta z fasolką szparagową, kiełbaską i serem białym

4.5 (163 ocen)

  • 25 min

Tartę z fasolką szparagową robi się dość szybko a jest pożywna i bardzo smaczna. Możemy ją podać na kolację bądź obiad. tarta jest popularna w kuchni francuskiej

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na formę o średnicy 23 cm i wysokości 3 cm:
    NADZIENIE:
    450 g fasolki szparagowej żółtej (mrożona)
    200 g kiełbasy
    100 g sera białego
    1 szklanka śmietany
    1 jajko
    10 zielonych oliwek
    przyprawa do dań Kucharek
    pieprz ziołowy

    CIASTO:
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    1 łyżka śmietany
    80 g margaryny
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z fasolką szparagową, kiełbaską i serem białym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
  • 2. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, osączamy na sicie. Kiełbaskę i oliwki kroimy w plasterki, ser w kostkę.
  • 3. Śmietanę łączymy z jajkiem, przyprawiamy. Na podpieczone ciasto wykładamy fasolkę, zalewamy śmietaną, układamy kiełbaskę ser i oliwki.
  • 4. Całość zapiekamy w piekarniku 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować