Przepyszna. Gości na stole przynajmniej raz w miesiącu, a dodatkowym atutem jest fakt, że jej przygotowanie zajmuje pół godziny i ani minuty dłużej. Smacznego :)
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- ciasto francuskie gotowe: 1 sztuka
- pomidory nieduże, sparzone, bez skórki, posiekane: 5 sztuk
- cukinia pokrojona w plasterki: 1 sztuka
- ser Lazur Błękitny: 100 gramów
- czosnek zmiażdżony: 1 ząbek
- oliwa: 1 łyżka
- sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta
Tarta z cukinią, pomidorami i serem rokpol - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podpiekamy ciasto francuskie w temperaturze 180'C przez 15 minut. W tym czasie podsmażamy na oliwie cukinię, a pod koniec smażenia dodajemy czosnek i przyprawiamy.
2.Na podpieczonym cieście układamy cukinię, pomidorki oraz ser pleśniowy i wstawiamy do piekarnika na kolejne 15 minut. Gotowe!
Komentarze