1 opakowanie ciasta francuskiego
1 mała cukinia
garść roszponki
1 duża marchewka
1 większy wędzony filet z kurczaka (może być coś innego wedle uznania)
ser żółty (wedle uznania)
1/2 cebuli
troszkę masła do wysmarowania formy
Tarta z ciasta francuskiego z wędzonym kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masłem smarujemy formę do tarty. Cebulę pokroić i podsmażyć razem z marchewką, która również ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Ciastem wykładamy formę (można podpiec z 10 minut, ale nie koniecznie). Na wyłożone ciasto nakładamy podsmażona cebulę i marchewkę, pokrojonego kurczaka, którego posypujemy roszponką, na nią wykładamy pokrojoną \w plasterki cukinię, wszystko posypujemy serem. Z pozostałego ciasta robimy paseczki, które układamy również wedle uznania. Zapiekamy w 180-200 stopniach około 25-30 minut.
Komentarze