Tarta z budyniem i owocami

4.49 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Z prostego przepisu powstał bardzo efektowny deser.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 1 szkl. maki
    ● 125 g zimnego masła
    ● mleko (na 2 budynie zgodnie z przepisem na opak.)
    ● łyżka cukru
    ● 2 budynie waniliowe
    ● owoce do dekoracji: borówki amerykańskie, brzoskwinia, truskawki
    ● galaretka agrestowa
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło siekamy i wyrabiamy z mąką, cukrem i 2-3 łyżkami zimnej wody. Owijamy folia i chłodzimy 30 minut. Ciastem wykładamy dno i boki formy na tartę o śr. 22 cm. Nakłuwamy widelcem i pieczemy 25 minut w 180 °C. Studzimy.
  • 2. Budynie gotujemy na mleku. Studzimy. Wykładamy na tarte. Owoce kroimy w cząstki i wykładamy na budyń. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Gdy stężeje, kroimy w większą kostkę
    i układamy na cieście.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować