Tarta z brzoskwiniami i marcepanem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie, proste i przede wszystkim smaczne!!

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto francuskie 375g
    puszka brzoskwiń
    masa marcepanowa 150g
    lukier: cukier puder + sok z cytryny

Tarta z brzoskwiniami i marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z kratka 1. Blaszkę smarujemy margaryną. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, "nakładamy" na foremkę do tarty i odcinamy boki - posłużą nam później. Brzoskwinie kroimy w średniej wielkości kostkę. Na ciasto wlewamy 2 łyżki syropu z brzoskwiń, posypujemy brzoskwiniami. Marcepan trzemy na grubych okach i posypujemy brzoskwinie. Z reszty ciasta wycinamy paseczki i przykrywamy tartę - powstaje krateczka :)
  • po upieczeniu z lukrem 2. Ciacho pieczemy ok 60-70 minut w temperaturze 180stopni. Gotową tartę posypujemy pudrem, lub polewamy lukrem - cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy