Tarta Warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

pieczarki, ser, brokuły, papryka, pomidor - a to wszystko na kruchym cieście

  • 3 godz.

Składniki:

  • ciasto kruche:
    300g mąki pszennej
    200g zimnego masła
    2 żółtka
    sól
    3 łyżki zimnej wody

    sos:
    100g sera żółtego w kostce
    0,5 szklanki mleka
    2 jajka
    0,5kg pieczarek + łyżeczka oregano
    pół łyżeczki soli
    łyżeczka: oregano, liść lubczyku
    pół łyżeczki kurkumy


    dodatkowo:
    1x pomidor
    1x mała papryka
    0,5kg brokułów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruche:
    Masło posiekać z mąką, by zamieniła się w grudki. Dodać żółtka, sól i wodę. Zagnieść , uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum godzinę.
    Następnie ciasto rozwałkować, wykleić nim natłuszczoną formę do tarty. Nadmiar ciasta oderwać. Na czas rozgrzewania piekarnika do 180*C ciasto nakłuć widelcem i włożyć jeszcze do lodówki.
  • 2. Pieczarki podsmażyć z dodatkiem oregano i soli. Ser zetrzeć na tarce. Jajka rozbełtać , dolać mleko . Wsypać ser- wymieszać dokładnie. Wsypać pieczarki i przyprawy. Wymieszać.
    Różyczki brokułu obgotować. Paprykę pokroić w paski i przekroić je jeszcze na pół. Pomidora pokroić w plastry.
  • 3. Ciasto włożyć na 10 min do piekarnika. Po tym czasie wyciągnąć nałożyć serową masę , wyrównać a na to wyłożyć brokuły, pomidory i paprykę. Piec jeszcze ok 30min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować