Tarta warzywna z nadzieniem serowo- pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruche:
Masło posiekać z mąką, by zamieniła się w grudki. Dodać żółtka, sól i wodę. Zagnieść , uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum godzinę.
Następnie ciasto rozwałkować, wykleić nim natłuszczoną formę do tarty. Nadmiar ciasta oderwać. Na czas rozgrzewania piekarnika do 180*C ciasto nakłuć widelcem i włożyć jeszcze do lodówki.
2.Pieczarki podsmażyć z dodatkiem oregano i soli. Ser zetrzeć na tarce. Jajka rozbełtać , dolać mleko . Wsypać ser- wymieszać dokładnie. Wsypać pieczarki i przyprawy. Wymieszać.
Różyczki brokułu obgotować. Paprykę pokroić w paski i przekroić je jeszcze na pół. Pomidora pokroić w plastry.
3.Ciasto włożyć na 10 min do piekarnika. Po tym czasie wyciągnąć nałożyć serową masę , wyrównać a na to wyłożyć brokuły, pomidory i paprykę. Piec jeszcze ok 30min
Komentarze