Tarta warzywna z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki podane na ciasto razem zagnieść, gotowe ciasto schłodzić w lodówce a następnie wylepić nim formę do tarty. Nakłuć widelcem w kilku miejscach i podpiec przez 15 minut w 190*C
2.
Warzywa i mięso opłukać. Kurczaka pokroić na kostki, cebulę na plastry, paprykę na średnie kawałki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, przyprawić solą i pieprzem.
3.Groszek i brokuła ugotować.Na połowie masła podsmażyć paprykę, przełożyć do miski. Na reszcie masła podsmażyć cebulę i czosnek, dodac do papryki. Do warzyw dodać resztę składników na farsz, przyprawy i posiekany rozmaryn
4.Wymieszać i przełożyć na podpieczony spód. Ułożyć plasterki mozarelli.Piec około 45 minut w 190*C. Podawać na ciepło.
Komentarze