Tarta warzywna na cieście francuskim

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Skrupulatnie zbieram ciekawe przepisy. Tę kolorową zapiekankę proponuję na kolację dla niezapowiedzianych gości.

  • 60 min

Składniki:

  • ● op. mrożonej mieszanki warzywnej
    ● op. ciasta francuskiego
    ● kilka plastrów wędzonego boczku
    ● 2 jajka
    ● ok. 3 łyżek mleka
    ● łyżka posiekanego koperku
    ● curry
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta warzywna na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę. Warzywa dusimy w niewielkiej ilości wody. Odcedzamy. Wbijamy jajka i wlewamy mleko. Mieszamy z boczkiem i doprawiamy do smaku.
  • 2. Formę do tarty (śr. 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy ciastem francuskim. Pozostałe ciasto kroimy w paski.
  • tartę przykryamy paskami ciasta 3. Masę jajeczno-warzywną wykładamy do formy. Posypujemy koperkiem. Na wierzchu układamy kratkę z pasków ciasta. Zapiekamy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Półprodukty Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować