Tarta warzywna

0 (0 ocen)

Lubię tarty za to ze są proste, smaczne i można zapiec dowolne składniki.

Składniki:

  • kruche:
    2 szklanki mąki
    2 żółtka
    100 g roztopionego masła
    łyżka śmietany 18%
    sól
    łyżeczka proszku do pieczenia
    dodatkowo:
    200 g fasolki szparagowej
    pół papryki czerwonej i żółtej
    50 g oliwek
    150 g sera gouda
    duża cebula
    czosnek, sól, pieprz, vegeta

Tarta warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto łączymy, dokładnie wyrabiamy. Spód formy wylepiamy ciastem.
  • 2. Warzywa myjemy. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie ok kwadransa. Po tym czasie odcedzamy, kroimy drobno. Cebulę szatkujemy , łączymy z fasolką, przekładamy na patelnię , rumienimy, doprawiamy.
    Papryki kroimy drobno.
  • 3. Wszystkie warzywa wykładamy na ciasto. Układamy oliwki. Posypujemy startym serem.
  • 4. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach C.

Porady

Podajemy z sosami lub dowolną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy