Tarta serowa z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kruche ciasto pod tartę jest na bazie herbatników. Nadzienie to masa serowa z mielonymi migdałami. Dopełnieniem smaku są truskawki. Całość jest krucha, aromatyczna i leciutko kwaskowa.

  • 50 min

Składniki:

  • Spód
    • 1 opakowanie ciastek Digestive 225 g, lub innych herbatników
    • 10 łyżek mąki
    • 5 łyżek cukru pudru
    • 250 g masła
    • 1 cukier waniliowy
    • szczypta soli
    Nadzienie serowo-migdałowe
    • 500 g sera białego mielonego
    • 200 g mielonych migdałów
    • 2 jajka
    • 5 łyżek cukru pudru
    • kilkanaście truskawek
    • cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Tarty Desery

Tarta serowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód
    • Ciastka wrzucić do malaksera i zmiksować, dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól i wymieszać.
    • Dorzucić pokrojone miękkie masło i zmiksować razem.
    • Masa ciastkowa będzie plastyczna.
    • Formę na tartę wyłożyć masą ugniatając na dnie i na bokach.
  • 2. • Do malaksera wrzucić ser, mielone migdały i cukie puder. Zmiksować, aby składniki tylko połączyły się razem.
    • Dodawać po jednym jajku cały czas miksując.
    • Masę serowo-migdałową wylać na spód i powciskać na wierzchu całe truskawki.
    • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut.
    • Podawać ciepłą tartę posypaną cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować