Tarta serowa z pomidorkami koktajlowymi i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Masło i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Łączymy z mąką i przyprawami, dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto.
Rozwałkowane ciasto przekładamy do formy na tartę, dociskamy palcami,
robimy nakłucia widelcem i pieczemy w temperaturze 180 stopni 15 minut.
Pomidorki przekrawamy na pół, kładziemy je na podpieczonym cieście.
Jaja roztrzepujemy z mlekiem, mąką, przyprawami i rozlewamy pomiędzy pomidorkami.
Fetę kroimy w kostkę lub kruszymy i posypujemy nią tartę.
Zapiekamy 20-25 minut w temperaturze 170 stopni do ścięcia masy jajecznej.
Przed podaniem dekorujemy świeżym tymiankiem.
Smacznego!
Komentarze