Tarta rustykalan z jabłkami i jagodami goji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie;
Wszystkie składniki ciasta przekładamy do miski. Zagniatamy ciasto, będzie ono klejące ale takie ma być.
wkładamy do lodówki na około pół godziny. Jabłka obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Mieszamy z cynamonem, cukrem, jagodami goji i mąką ziemniaczaną.
Ciasto przekładamy na papier do pieczenia, wałkujemy na "okrąg". Podsypujemy mąką aby wałek się nie przyklejał. Ciasto powinno mieć grubość około 4-5 mm.
Na środek przekładamy nadzienie jabłkowe. Brzegi ciasta nakładamy na jabłka, pomagając sobie papierem, ponieważ się klei... Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem. Przekładamy na blaszkę i pieczemy około 40 min w temp. 180C.
Komentarze