Tarta pieczarkowa

0 (0 ocen)

Mocno paprykowa z dodatkiem kremowego serka. Idealna na błyskawiczny obiad z surówką lub przekąska.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    3 duże cebule
    500 g pieczarek
    2 opakowania serka topionego paprykowego lub pasty paprykowej
    sól, papryka w proszku słodka, oregano

Tarta pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę myjemy, kroimy na małe kawałki. Podsmażamy na złoty kolor, doprawiamy do smaku.

  • 2. Formę do tarty wykładamy po brzegi ciastem. Podpiekamy ok 15 minut w 180 stopniach. Podpieczony spód smarujemy serkiem, wykładamy smażone pieczarki i cebulę. Zapiekamy jeszcze kwadrans.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy