Tarta pełna owoców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Wszystkie składniki zagnieść, aż powstanie jednolite, brązowe ciasto. Tortownice na tarte nasmarować masłem i wyłożyć ciasto. Na ciasto położyć papier do pieczenia i wysypać np gorczyce, aby boki ciasta nie opadły. Piec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
KREM MALINOWY
Mascarpone, kremówke i cukier puder przełożyć do miski robota i ubijać napierw małymi obrotami, stopniowo zwiekszając prędkość. Ubijać aż krem będzie gęsty ( ok. 2min.)
Do gotowej kremówki wrzucić maliny i wymieszać łyżką. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto.
OZDABIANIE
Krem do tortu ubijać z mlekiem przez 2 minuty. Wyłożyć na krem malinowy i ozdobić boki tarty. Poukładać owoce.
Komentarze