Tarta owocowa

5 (1 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Tarta owocowa

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    1 szkl mąki pszennej
    0,5 szkl krupczatki
    125 g masła
    2 żółtka
    szczypta soli
    0,5 szkl cukru
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

    nadzienie
    500 ml owoców mieszanych - agrest, porzeczki białe, czerwone
    200 g twarogu półtłustego
    0,5 szkl mleka
    0,5 szkl cukru
    cukier waniliowy
    2 białka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Tarta z owocami Tarta na słodko

Tarta owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy i wylepiamy nim formę do tarty, rozmiar uniwersalny (duża)
    Składniki na masę wkładamy do kubka blendera i rozbijamy na jednolitą masę o konsystencji śmietany.
    Ciasto podpiekamy w formie w temp 180 st przez 14-15 min. Wyjmujemy z piekarnika. Na ciasto równomiernie wysypujemy umyte owoce i polewamy masą serową. Wkładamy do piekarnika na 23-25 min.
    Gotową tartę studzimy i dekorujemy świeżymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować