1.CIASTO KRUCHE:
1. Wszystkie składniki łączymy razem, aż powstanie jednolite ciasto.
2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1cm. Wykładamy na wysmarowaną masłem okrągłą forme na tarte. Jeśli na bokach będzie za dużo ciasto, to odkrawamy.
3. Ciasto ponakuwać widelcem. Aby boki nie opadły, należy położyć na cieście papier do pieczenia i wysypać, np. ziarna gorczycy.
4. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20min.
KREM WANILIOWY
1. Krem i melko umieścić w misce robota i ubijać na najwyższych obrotach przez 3min.
2. Do kremu stopniowo dodawać serek mascarpone, mieszać jeszcze przez chwilkę.
PRZYGOTOWANIE
1. Na ostudzone ciasto wyłożyć krem waniliowy. Następnie pokroić truskawki i kiwi na cienkie talarki i ułożyć na kremie.
2. Tarte włożyć do lodówki na godzinkę.
Komentarze