Tarta malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto : Wszystkie składniki starannie zagnieść na stolnicy posypanej mąką. Kiedy ciasto jest już gotowe proponujemy odstawić je na chwilę do lodówki.
Następnie wylepiamy nim formę i nakłuwamy widelcem, aby ciasto nie podniosło się podczas pieczenia. Pieczemy je w temp. 180 st. przez ok 20 minut.
Masa: Zagotowujemy mleko na budyń ( 2 szklanki ), w połowie szklanki rozpuszczamy budynie.
Następnie kiedy mleko zaczyna się gotować, przelewamy mieszankę budyniową - zmniejszamy ogień i mieszamy, aż zgęstnieje. Odstawiamy naszą masę do ostygnięcia.
Kolejny krok to dodanie cukru pudru, margaryny.
Całość miksujemy, do otrzymania gładkiej masy.
Wykładamy krem na kruchy spód. Dekorujemy ciasto malinami.
Wstawiamy ciasto do lodówki, po ok godzinie jest gotowe do spożycia.
Komentarze