Tarta makowa z budyniowa pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy, formujemy kulę i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na 30 minut.
Ciasto wałkujemy i wylepiamy nim blaszkę. Podpiekamy spód w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.
W międzyczasie przygotowujemy masę makową :
wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy.
Masę makową przekładamy na podopieczny spód i pieczemy kolejne15 minut.
W tym czasie przygotowujemy budyniową piankę :
białka ubijamy z solą na sztywno, wsypujemy cukier, chwilę miksujemy i dosypujemy budyń w proszku. Miksujemy do połączenia się składników.
Na podpieczoną tartę wykładamy piankę i wstawiamy ponownie do piekarnika. Pieczemy przez 15 minut.
Komentarze