tarta limonowa

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

dla miłośników cytrusów.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    300g pokruszonych herbatników lub biszkoptów
    Ok 120g masła
    Nadzienie:
    1 puszka 400ml słodzonego mleka skondensowanego
    2 białka
    Skórka z 2 limonek
    100 ml soku z limonki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Herbaty Sok

Tarta limonowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód:
    Rozpuszczone masło połącz z pokruszonymi herbatnikami. Powstałą masę wyłóż na formę tarty ok 24 cm, dobrze dociskając ciasto do ścianek. Piecz ok 15 min w 170 stopniach.
  • 2. Nadzienie:
    Ubij lekko białko(nie na sztywno), dodaj tego resztę składników i dokładnie wymieszaj. Wylej na upieczony spód i piecz ok 15-20 minut w 170 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytrusy Herbatniki Limonka Masło Mleko Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować