Tarta kremowa z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto połącz i chłodź godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkuj, wylep natłuszczoną wcześniej tortownicę o śr 26 cm wraz z bokami. Ciasto w formie ponakłuwaj, wyłóż papierem do pieczenia obciążonym grochem i piecz ok. 15 minut w temp.180 st. Następnie zdejmij papier z grochem i piecz jeszcze 10 minut do zrumienienia. Wystudź.
2.Masa kremowa: schłodzoną kremówkę ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z mascarpone. Żelatynę przygotuj wg.przepisu na opakowaniu i połącz z masą kremową. Masą rozsmaruj kruchy spód i powtykaj umyte i osuszone borówki. Cytrynę sparz i zetrzyj na borówki. Tartę chłodź w lodówce min.2-3 godz. ( a najlepiej całą noc). Smacznego!
Komentarze