Tarta czekoladowa-bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealna dla czekoladowych wielbicieli

  • 60 min

Składniki:

  • Na ciasteczkowy spód:
    375 g kakaowych herbatników
    2 czubate łyżki kremu czekoladowego typu Nutella
    170 g rozpuszczonego masła
    2 łyżeczki kakao
    Masa:
    200 g gorzkiej czekolady
    2 łyżki mleka
    200 ml śmietany kremówki
    1 łyżka masła
    5-6 łyżeczek dżemu z czarnej porzeczki

Tarta czekoladowa-bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki mielimy i łączymy z rozpuszczonym masłem i resztą składników. Wylepiamy formę do tary i wstawiamy do lodówki na 30 min. Śmietankę, czekoladę, mleko i masło podgrzewamy w kąpieli wodnej do połączenia składników. Na schłodzony spód rozsmarować dżem i wylać jeszcze ciepłą masę. Odstawić w chłodne miejsce, aż masa stężeje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy