Tarta cebulowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka tarta wytrawna na cieście francuskim

  • 30 min

Składniki:


  • 1/2 kg cebuli czerwonej
    1/2 kg cebuli białej
    2 łyżki masła klarowanego
    500 g ciasta francuskiego
    80 g żółtego sera gouda
    1 łyżeczka tymianku
    sól, pieprz

Tarta cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
    Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę.
    Oprószyć ją solą i pieprzem.
    Naczynie do zapiekania posmarować masłem i rozłożyć ciasto, a
    następnie wyłożyć zeszkloną cebulę.
    Posypać startym serem.
    Tartę ozdobić paskami ciasta.
    Ciasto posypać tymiankiem.
    Piec w 200 stopniach C około 15 min.
    Podawać gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy