Tarta Caprese

0 (0 ocen)

  • 40 min

Mozzarella, pomidory i bazylia to klasyczna włoska sałatka Caprese. Moja sałatka jest na ciepło na cieście francuskim.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 płat ciasta francuskiego
    - 300 g kulek mozzarelli
    - 500 g małych pomidorków koktajlowych
    - 3 jajka
    - 3 łyżki śmietany kwaśnej
    - 2 łyżki posiekanych listków bazylii
    - sól, pieprz do smaku

Tarta caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta Caprese 1. - Ciasto francuskie rozłożyć w formie dla tart.
    - Wysypać pomidorki, na wierzch kulki mozzarelli.
    - Zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną, bazylią, przyprawione solą i pieprzem.
    - Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piec 30 minut.

Porady

Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy