TARTA BUDYNIOWO CYTRYNOWA

2 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tarta cytrynowo - budyniowa to pyszne ciasto, delikatne, smaczne z pysznym nadzieniem. Ożeźwiające idealne na ciepłe dni. Tartę przygotowałam w Trermomasterze II firmy Kalorik.

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    100 g masła
    1 jajko
    200 g mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    szczypta proszku do pieczenia
    MASA :

    6 jajek
    250 ml śmietany 30 %
    1 budyń waniliowy
    3 łyżki cukru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sok z 3 cytryn
    skórka otarta z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta budyniowo cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :

    Składniki ciasta miksujemy w robocie aż powstanie kruche ciasto. 25 s/o 6.
    Ciasto wyjmujemy i rozkładamy na natłuszczonej formie do tarty o średnicy 28 cm.
    Do dzbana robota wlewamy jajka, śmietanę, cukry, sok z cytryny i Skórkę cytrynową. Miksujemy 20 s/o 6.
    Masę wylewamy na tartę. Ciasto pieczemy około 35-40 minut aż ładnie się zsiądzie.
    Po wyjęciu z piekarnika studzimy i dekorujemy cukrem pudrem i bitą śmietaną. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować